Hoofdinhoud

Wat is retinol en waarom is het goed voor je huid?

Retinol is een geliefd anti-aging huidverzorgingsingrediënt onder dermatologen en skincare-liefhebbers. Dit veelzijdige ingrediënt wordt gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder acne en vroegtijdige huidveroudering. Ook in het populaire Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum van Kiehl’s speelt retinol de hoofdrol. Wil je retinol gebruiken voor huidverbetering? Kiehl’s legt uit hoe retinol werkt en hoe je het veilig kan toevoegen aan je skincare routine.

Wat is retinol?

Retinol is een afgeleide van vitamine A. Dit type vitamine A is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorging omdat het acne en vroegtijdige huidveroudering tegengaat. In de juiste hoeveelheden kan retinol ook andere huidproblemen aanpakken, zoals een doffe huid, hyperpigmentatie en grove poriën. Het werkt door de groei van collageen te stimuleren en de celvernieuwing te bevorderen. De helderheid van de huid wordt versterkt, de huidteint is zichtbaar egaler en de huidtextuur voelt zachter aan.

Vitamine A is een geliefd ingrediënt bij zowel dermatologen als skincare-liefhebbers omdat het acne en vroegtijdige huidveroudering tegengaat.

Wat doet retinol voor de huid?

Retinol wordt al enkele jaren de ‘heilige graal’ genoemd in dermatologische toepassingen. En daar is een goede reden voor. Een greep uit de vele voordelen van retinol voor je huid:

  • Retinol helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en maakt de huid elastischer.
  • Retinol draagt bij tot het een verbeterende huidtextuur en teint van de huid door het versnellen van de celvernieuwing en het exfoliëren van dode huidcellen.
  • Retinol helpt acne te verminderen door de poriën vrij te maken en de productie van talg te in te perken.
  • Retinol vermindert ouderdomsvlekken en zonneschade door de melanineproductie af te remmen.
  • Retinol versterkt de barrièrefunctie van de huid.


Wat is het verschil tussen retinoïde en retinol?

Retinoïden en retinol zijn beide afgeleiden van vitamine A. Alleen hebben deze afgeleiden verschillende effecten op de huid. De sterkte van een vitamine A-derivaat is afhankelijk van de moleculaire structuur. Sommige vormen van retinol moeten namelijk eerst nog door lichaamseigen enzymen omgezet worden in een actieve vorm vooraleer ze werkzaam zijn voor onze huid. Tijdens dit proces wordt het actieve retinol omgezet in retinoïnezuur. Die bindt zich uiteindelijk met de cellen en stimuleert cellulaire processen, zoals huidcelvernieuwing.

Synthetische retinoïden, zoals tretinoïne, zijn doorgaans actiever en dus krachtiger dan natuurlijke vitamine A. Ze hoeven niet in een andere vorm te worden omgezet om hun werk te kunnen doen. Ondanks het feit dat retinoïden zeer effectief werken tegen huidproblemen zoals acne, kunnen ze ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Voorbeelden van bijwerkingen zijn irritaties en schilferige plekjes op de huid.

Om bijwerkingen door retinoïde te voorkomen, raden dermatologen en huidexperts meestal aan om een hydraterend huidverzorgingsproduct toe te voegen aan je skincare routine. Kiehl's Hydro Plumping Serum is een krachtig gezichtsserum dat de natuurlijke hydratatie van de huid stimuleert. Bij regelmatig gebruik helpt dit serum een droge huid te hydrateren en de teint te egaliseren. De ultrazachte anti-aging formule kan zelfs gebruikt worden op de meest gevoelige huid rond de ogen. Dit serum is geschikt voor alle huidtypes.

Hydro Plumping Serum van Kiehl’s is een krachtig gezichtsserum dat de natuurlijke hydratatie van de huid stimuleert.

Hoe gebruik je retinol?

Retinol kan worden gebruikt om specifieke huidproblemen aan te pakken, maar je gebruikt het doorgaans wel op dezelfde manier. Hou bij het gebruik van retinol rekening met deze drie adviezen:

Is retinol geschikt voor iedereen?

Niet alle vormen van retinol zijn even geschikt voor iedereen. Sommige vormen van retinol kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid en vervelling. Heb je van nature een droge huid en ervaar je een van deze symptomen? Verminder dan meteen het gebruik van retinol en voeg een kalmerende moisturizer toe aan je routine. Gelukkig is Kiehl's nieuwe retinol-serum geschikt voor een gevoelige huid en wordt het zelfs aanbevolen voor mensen zonder ervaring met retinol. Als je meer ervaring hebt met retinol en het gebruik wilt verhogen, is Kiehl's Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum een goede optie. Dit krachtige nachtserum bevat 0,3% retinol en is speciaal geformuleerd om fijne lijntjes en diepe rimpels aan te pakken en huidverzorgingstekenen tegen te gaan.

Shop Nu

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring