Hoofdinhoud

Waarom retinol toevoegen aan je huidverzorgingsroutine?

Retinol is niet alleen onmisbaar voor onze ogen en immuunsysteem, het is ook een belangrijk ingrediënt voor de huid. Dermatologen en huidspecialisten raden het aan als ingrediënt tegen tekenen van huidveroudering. Ook Kiehl’s gebruikt retinol, zoals in het Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum. Een echte krachtpatser in je huidverzorgingsroutine die rimpels vermindert, de huid verstevigt en de huidtextuur verfijnt. In dit artikel leggen we uit wat je precies moet weten voordat je aan retinol begint en delen we tips over het gebruik van huidverzorging met retinol.

Wat moet je weten voordat je aan retinol begint?

Retinol is een huidverzorgingsingrediënt dat wordt gebruikt in verschillende concentraties of percentages. Hoewel retinol zeer doeltreffend werkt in de strijd tegen huidverouderingstekenen, is het belangrijk om retinol voorzichtig op te bouwen. En daarmee bedoelen we: stap niet meteen over op de hoogste concentratie retinol, maar laat je huid langzaamaan wennen. Begin bij lage concentraties en stap alleen over naar hogere concentraties als je merkt dat je huid het kan verdragen. Wees gerust, ook met lagere concentraties retinol kan je resultaten boeken.

Zorg er ook voor dat je dagelijks een zonnebrandcrème met SPF gebruikt, want de huid kan onder invloed van retinol gevoeliger worden voor de zon.

Ook met lagere concentraties retinol kan je zichtbare resultaten boeken.Welk percentage retinol kies je best?

Welk retinol percentage je best gebruikt, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van je huidtype en huidverzorgingsdoelen.

Retinol wordt verwerkt in huidverzorging in verschillende sterktes. Je kunt resultaten zien van alle retinol-sterktes. Hoewel retinol vooral heel geschikt is om rimpels en andere tekenen van veroudering aan te pakken, is het belangrijk om voorzichtig van start te gaan. En daarmee bedoelen we: stap niet meteen over op de hoogste concentratie retinol, maar laat je huid langzaamaan wennen. Eerst aan een lage concentratie naar uiteindelijk een hogere concentratie. Je moet alleen overschakelen op hogere sterktes als je huid dit volledig kan verdragen of als je irritatie, ongewenste roodheid en vervelling kunt hebben. Die vervelling bij een hogere sterkte retinol gaat op den duur over dus het is niet schadelijk op de lange termijn. Degenen met een droge of een gevoelige huid zullen ook duidelijke verbeteringen zien van lagere sterktes. Het is belangrijk om bij retinol ook dagelijks goed met SPF te smeren, want de huid kan onder invloed van retinol gevoeliger worden voor de zon.

Lage concentratie retinol: 0,1%

Als je geen ervaring hebt met retinol of een droge en/of gevoelige huid hebt, is het belangrijk om te starten met een lage concentratie retinol. Kies voor producten met lage retinol-percentages, tussen de 0,1% tot 0,3% retinol-sterkte. Voeg ze vervolgens geleidelijk toe aan je skincare routine. Begin met twee keer per week gedurende een maand voordat je opbouwt naar drie dagen. Hoewel deze percentages laag lijken, zal je bij consistent gebruik zeker resultaten boeken. Denk aan het minimaliseren van rimpels, fijne lijntjes en poriën.

Een tip: Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum is een mooie aanvulling voor (ook een gevoelige) huid, dat naast retinol ook anti-aging peptiden en hydraterende ceramiden bevat. Ervaar je na het gebruik van retinol hevige irritaties, raadpleeg dan een dermatoloog.

Gemiddelde concentratie: 0,3%

Heb je een normaal huidtype zonder specifieke huidproblemen? Dan kan je kiezen voor retinol met een gemiddelde concentratie. 0,25% retinol is een goed startpunt. Als je geen nadelige effecten ervaart dan kun het overschakelen naar 0,3% of meer. Probeer bijvoorbeeld Kiehl’s Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum, een nachtserum met 0,3% retinol.


Shop Nu

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring